Over ons

Taarten & Geschenken

is gevestigd in Rotterdam Zuid.

Mijn naam is Gwenn van der Wegen, ik ben geboren in Rotterdam Zuid en ben opgegroeid in de wijk Feijenoord. Sinds 2012 maak ik taarten naar wens. Denk daarbij aan Bruidstaarten, Verjaardagstaarten, Babyshowertaarten, Geboortetaarten, Communietaarten, Kindertaarten en Thema taarten. Sinds kort ben ik ook actief bezig met het maken van unieke, handgemaakte geschenken. Een aantal voorbeelden zijn: persoonlijke windlichten, gehaakte baby bedankjes, ringkussentjes en foto’s op hout.

Hoe Taarten & Geschenken is ontstaan

Taarten & Geschenken is een Rotterdams bedrijf, wat in 2012 is opgericht door Gwenn van der Wegen. Het begon met het bakken van haar allereerste taart eerder dat jaar, als verrassing voor haar vader.

Geen schoonheidsprijs
“Omdat we geen geschikte taart konden vinden voor zijn verjaardag én ik alle vertrouwen had dat ik het zelf wel kon, ging ik aan de slag. Kort gezegd, wat we voor ogen hadden voor deze taart was niet hoe het uiteindelijk uitpakte. Het fondant scheurde aan alle kanten en verdiende absoluut geen schoonheidsprijs.” schaterlacht Gwenn.

Met sprongen vooruit
“Maar de smaak was heerlijk en de cake was super zacht en luchtig. Omdat ik er niet van houd om ergens slecht in te zijn, ging ik verder experimenteren met het bakken en bekleden van taarten. Voor vrienden en familie maakte ik proeftaarten die met open armen ontvangen werden. En toen kreeg ik mijn eerste betaalde bestelling. Ik besefte dat ik er steeds meer plezier in kreeg, door alle complimenten, maar ook doordat ik zag dat ik met sprongen vooruit ging, door meer tijd te steken in het uitproberen en geld te investeren in betere spullen.”, vervolgt Gwenn.

Fulltime aan de slag
De bestellingen bleven binnenkomen waardoor Gwenn in 2014 besloot om haar collega’s gedag te zeggen. Zodat ze fulltime met haar bedrijf aan de slag kon gaan. Een jaar en ruim 100 soorten taarten later, heeft Gwenn nieuwe producten aan het assortiment van Taarten & Geschenken toegevoegd. Ze bakt niet alleen taarten, maar ook cupcakes, popcakes, petit fours, bonbons, macarons, koekjes en nog veel meer. Naast het bakken heeft ze in lijn met de thema’s bruiloften en babyfeesten, ook een lijn met verschillende geschenken gelanceerd.

De ultieme droom
Het gaat goed met Taarten & Geschenken.
Gwenn: “In 2019 wil ik mijn eigen zaak openen in Rotterdam, waar ik naast het bakken van de mooiste creaties, een mooie ruimte heb voor de geschenken en waar ik iedereen welkom kan heten in mijn high room.

2 Responses to “Over ons”

  1. Kaling
    24 April 2015 at 11:30 #

    De lekkerste en leukste taarten en cupcakes uit Rotterdam haal je bij Taarten & Geschenken! Alles klopt, de smaak, de luchtigheid van de cake en design! Ga zo door!

  2. Paulo
    24 April 2015 at 11:16 #

    Succes… Jou taarten zijn de lekkerste en mooiste van Rotterdam!